Banan seçəndə etdiyiniz  SƏHVLƏR
23 oktyabr 2021 02:28 (UTC +04:00)

Banan seçəndə etdiyiniz SƏHVLƏR

Banan demək olar ki, hər evin süfrəsində rast gəlinən meyvədir.

Banan sadəcə şirin yemək deyil, onların tərkibində orqanizm və insan sağlamlığı üçün çoxlu qidalar var.

Bununla belə, hətta təcrübəli evdar qadınlar da bəzən banan seçərkən hansı çeşidi seçəcəyini, hansı bananın daha sağlam olduğunu başa düşməyərək səhvlərə yol verirlər.
Bananın yetişməsi və faydalı xüsusiyyətləri birbaşa qabığın rəngindən, meyvənin dadı isə yetişmək şəraitindən asılıdır.

Yaşıl rəngli, bir qədər yetişməmiş bananlar aşağı glisemik indeksə malikdir, bədəndə duz balansını saxlamağa kömək edən natrium daşıyır.

Belə bananlarda daha çox vitamin var, insulin artımını təhrik etmir, daha uzun müddət saxlanılır və daha az kalorilidir.

Yetişmiş bananlar yaşıl bananlardan daha şirindir və bədəni sərbəst radikallardan qoruyan antioksidanlarla zəngindir.

Çox yetişmiş meyvənin tərkibində xərçəngin müalicəsinə kömək edən bir maddə var.

Çox yetişmiş banan ən şirindir. Onlar skelet və əzələ sisteminin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərir, immunitet sistemini gücləndirir. Ancaq bu bananlar diabet xəstələri üçün uyğun deyil.

# 6975
avatar

Oxşar yazılar