Kələmdən kotlet   – Bu üsulla xırtıldayacaq...
04 mart 2024 18:17 (UTC +04:00)

Kələmdən kotlet – Bu üsulla xırtıldayacaq...

Ətsiz çox dadlı və doyurucu kotletlər hazırlamaq mümkündür. Buna misal olaraq kələm kotletini deyə bilərik. 

Lent.az dadlı və xırçıldayan kələm kotletinin hazırlanma qaydasını təqdim edir: 

Lazım olan ərzaqlar: 

Ağ kələm - 1 kiloqram

Göbələk - 250 qram

Soğan – 1 ədəd

Mannı - 50 qram

Bibər və duz

Çörək qırıntıları - 200 qram

Kələm kotletləri necə bişirilməlidir? 

Tərəvəz doğranmalı, bir qazana qoyulmalı və su ilə doldurulmalıdır. Kələmi 10 dəqiqədən çox olmayan müddətə bişirməlisiniz. Əvvəlcə bitki yağı ilə təxminən 8 dəqiqə qızardılmalı olan göbələkləri soğan ilə qarışdırın.

Bu tərəvəz qarışığına bibər, duz və mannı əlavə edilməlidir. Hər şeyi qarışdırmaq və otaq temperaturunda yarım saat buraxmaq lazımdır.

Sonra alınan qarışığı kotlet halına salın, onları çörək qırıntılarına batırıb qızartmağa başlayın. 

Yeməyi 15-20 dəqiqə bişirin. Temperatur təxminən 200-220 dərəcə olmalıdır.
 

# 6729
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar