Açıq mayonezin təhlükəsiz istifadə müddəti
06 sentyabr 2025 14:28 (UTC +04:00)

Açıq mayonezin təhlükəsiz istifadə müddəti

0

Mayonez mətbəxdə ən məşhur souslardan biridir, lakin onun da öz istifadə müddəti var. Açıldıqdan sonra neçə gün və ya həftə ərzində təhlükəsiz şəkildə saxlamaq olar?

Lent.az doğru müddəti təqdim edir:

Açıq mayonezin istifadə müddəti

Mağazadan alınan mayonez tərkibində raf ömrünü uzadan konservantlar olduğu üçün açıldıqdan sonra soyuducuda 2-3 ay ərzində saxlana bilər. Hər zaman etiketdəki təlimatları yoxlayın – bəzi markalar və növlər digərlərindən daha uzun müddət saxlanıla bilər. Ev şəraitində hazırlanan mayonez isə daha tez xarab olur və onu ən yaxşı halda 3-5 gün ərzində istifadə etmək lazımdır. İstifadə edilmədikdə soyuducuda saxlayın.

Mayonezin saxlanması üçün məsləhətlər

Açıq mayonez bankasını saxlayarkən onun daha uzun müddət təzə qalması üçün bu məsləhətləri nəzərə alın: Soyuducu qapısında saxlamayın ən yaxşısı soyuducunun əsas bölməsində saxlamaqdır, çünki temperatur burada daha sabitdir. Qapı tez-tez açılıb-bağlandığına görə temperatur dəyişir və bu, məhsulun tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Qapağı möhkəm bağlayın havanın minimum təması üçün bankanı həmişə sıx bağlı saxlayın. Təmiz qaşıq istifadə edin mayonezi götürərkən təmiz qab-qacaqdan istifadə edin ki, banka içinə bakteriya düşməsin. Dondurmaqdan çəkinin mayonezi dondurmaq mümkün olsa da, əridikdən sonra onun konsistensiyası pozula bilər, nəticədə sous qat-qat və ya dənəli teksturaya çevrilir.

Mayonezin xarab olma əlamətləri

Əgər bu əlamətlərdən hər hansı birini müşahidə etsəniz, qida zəhərlənməsindən qaçmaq üçün mayonezi atmaq daha təhlükəsizdir: Rəngin dəyişməsi qaralma və ya saralma məhsulun xarab olduğunu göstərə bilər. Qatların ayrılması mayonez sulu və ya qatılaşmış görünürsə, istifadə etməyin. Pis qoxu turş və ya xoşagəlməz qoxu məhsulun yararsız olduğunu göstərir. Kif hər hansı kif əlaməti varsa, məhsul artıq istifadəyə yararsızdır.


 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
0
# 350

Oxşar yazılar