Balıq dadlı və faydalı yeməkdir, amma onu yenidən qızdırmaq bəzən çətin olur. Çox vaxt balıq quruyur, dadını itirir və ya bütün mətbəxi kəskin qoxu bürüyür.
Lent.az bu təhlükəli səbəbləri təqdim edir:
Niyə mikrodalğa sobası pis fikirdir?
Əsas səbəb güclü qoxudur. Mikrodalğada balıq qızdırılarkən yağ turşuları ayrılır və xoşagəlməz qoxu yaradır. Bu qoxu uzun müddət mətbəxdə və ya ofisdə qala bilər. Bundan başqa, mikrodalğada balığı asanlıqla həddindən artıq qızdırmaq və qurutmaq olar, nəticədə o, öz zərif teksturasını və dadını itirir.
Ən yaxşı alternativ: balığı soyuq yemək
Ən sadə və çox vaxt ən yaxşı yol balığı soyuducudan çıxarıb otaq temperaturunda yeməkdir. Bir çoxları məhz bu üsulu üstün tutur, çünki dadı tam qorunur. Xüsusilə nazik balıq dilimləri üçün bu üsul daha münasibdir. Onları ümumiyyətlə qızdırmaq lazım deyil — məsələn, salata soyuq halda əlavə etmək olar.
Balığı düzgün qızdırmağın ideal yolu
Əgər siz yeməyi mütləq isti yemək istəyirsinizsə, ən yaxşı üsul sobadan istifadə etməkdir. Bu metod qalın balıq parçaları məsələn, qızılbalıq və ya qılınc balığı üçün uyğundur. Sobanı 135°C (275°F) dərəcəyə qədər qızdırın. Balığı soba qabına qoyun. Qurumaması üçün azca su və ya bulyon əlavə etmək olar. Qabı sıx şəkildə folqa ilə örtün. Bu, içəridə nəmliyi saxlayacaq. Təxminən 15 dəqiqə sobada saxlayın. Balığın həddindən artıq qızmaması üçün mütləq yoxlayın.
Əsas təhlükəsizlik qaydası: balıq neçə dəfə qızdırıla bilər?
Əsas qaydanı yadda saxlayın: balığı yalnız bir dəfə qızdırmaq olar. Təkrar qızdırmaq bakteriyaların çoxalması üçün ideal şərait yaradır və bu da qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Hətta balığı soyuducudan çıxarıb otaq temperaturunda saxladıqdan sonra da onu yenidən saxlamaq olmaz. Xüsusilə dəniz məhsulları ilə ehtiyatlı olun: qalıqları ən geci bir sutka ərzində yeməlisiniz, çünki onlar çox tez xarab olur.