Qaynadılmış kartof ən çox yayılmış yan yeməklərdən biridir. Ancaq asan olduğuna baxmayaraq, həmişə uğurlu alınmır. Bəzən kartof qaynadarkən bir kartof tam bişmiş, digəri isə az bişmiş qala bilər.
Lent.az xəbər verir ki, buna səbəb sadə bir səhvdir.
Bildirilir ki, buna səbəb tez-tez kartof qabının açıq qalması səbəbindən müşahidə olunur.
Bir çox insanlar bu halda kartofun həddindən artıq bişməsinin qarşısını almaq üçün qabın qapağını çıxarır.
Əslində, kök yumruları çox bişir və kartofu soyuq suya deyil, qaynar suya qoysanız, sıyığa çevriləcək.
Bu zaman kartofun çöl hissəsi daha tez bişir və ortası hazır olana qədər kartofun yarısı artıq dağılır.
Qısacası, kartofun bərabər bişməsi üçün onları soyuq suya qoymaq və qaynana qədər gözləmək lazımdır. Su qaynama temperaturuna çatdıqdan sonra istiliyi azaltmalı və qapağı götürmədən bişirməlisiniz.

Kartof bişirilərkən edilən SƏHV - Evdar qadınların çoxu bilmir
Oxşar yazılar

Xiyar və pomidor salatı haqqında populyar mif təkzib edildi
15 iyun 2025 , 11:29
Bananlı tortun sobasız tez hazırlanan RESEPTİ - VİDEO
14 iyun 2025 , 19:17
Canlandırıcı limonadı bir neçə dəqiqəyə hazırlamaq üçün RESEPT
13 iyun 2025 , 13:30
Omleti sağlam və bədən üçün faydalı etməyin 4 səmərəli üsulu
11 iyun 2025 , 10:42
Evdə minimum ərzaqla 10 dəqiqəyə hazırlayacağınız sərinləşdirici içki - RESEPT
10 iyun 2025 , 15:43
100 yaşa qədər yaşamağa kömək edən şorba - RESEPT
9 iyun 2025 , 19:55
Ən dadlı və şirəli kabab bu ət növündən alınır
9 iyun 2025 , 10:07