Qaynadılmış kartof ən çox yayılmış yan yeməklərdən biridir. Ancaq asan olduğuna baxmayaraq, həmişə uğurlu alınmır. Bəzən kartof qaynadarkən bir kartof tam bişmiş, digəri isə az bişmiş qala bilər.
Lent.az xəbər verir ki, buna səbəb sadə bir səhvdir.
Bildirilir ki, buna səbəb tez-tez kartof qabının açıq qalması səbəbindən müşahidə olunur.
Bir çox insanlar bu halda kartofun həddindən artıq bişməsinin qarşısını almaq üçün qabın qapağını çıxarır.
Əslində, kök yumruları çox bişir və kartofu soyuq suya deyil, qaynar suya qoysanız, sıyığa çevriləcək.
Bu zaman kartofun çöl hissəsi daha tez bişir və ortası hazır olana qədər kartofun yarısı artıq dağılır.
Qısacası, kartofun bərabər bişməsi üçün onları soyuq suya qoymaq və qaynana qədər gözləmək lazımdır. Su qaynama temperaturuna çatdıqdan sonra istiliyi azaltmalı və qapağı götürmədən bişirməlisiniz.

Kartof bişirilərkən edilən SƏHV - Evdar qadınların çoxu bilmir
Oxşar yazılar
Pomidorlu pizza resepti
25 avqust 2025 , 20:00
Tavaya ehtiyac olmadan cəmi 3 dəqiqəyə qayğanaq RESEPTİ
23 avqust 2025 , 20:03
Bu tərəvəzləri bişirmək olmaz - Kələm, sarımsaq, çuğundur və...
23 avqust 2025 , 10:17
Hansı qapaqlar daha dözümlüdür? - Qışlıq azuqənin davamlılıq sirri
22 avqust 2025 , 19:38
Qatığı bu vaxtlarda yemək daha faydalıdır
22 avqust 2025 , 18:54
Qarpızı necə kəsmək lazımdır? - İndiyə kimi səhv edirmişik
22 avqust 2025 , 09:54
Pomidorları belə marinad etsək qabığı çatlamaz
21 avqust 2025 , 15:56