Dalyan Tibb Universitetindən olan çinli alimlərdən ibarət bir qrup araşdırma aparıb və məlum olub ki, orta səviyyədə pivə istehlakı bağırsaq sağlamlığına və daha güclü immunitet sisteminə müsbət təsir göstərə bilər.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadən xəbərinə görə, polifenollar, lif və pivənin digər komponentləri bağırsaq mikrobiomunun tərkibini yaxşılaşdıraraq faydalı bağırsaq bakteriyalarının böyüməsini təşviq edə bilər.
Alimlər qeyd ediblər ki, pivə köhnə fermentləşdirilmiş içki kimi amin turşuları, vitaminlər, mikroelementlər və orqanizmin fizioloji funksiyalarına müsbət təsir göstərən digər maddələrlə zəngindir.
Səməni və serbetçiotunun tərkibində olan polifenollar bağırsaq mikrobiomu ilə qarşılıqlı əlaqədə mühüm rol oynayır. Onlar pivə substratlarının çevrilməsində, bioloji aktiv məhsulların formalaşmasında iştirak edir və bağırsaqlarda mikroorqanizmlərin tərkibinə təsir göstərirlər. Pivənin bəzi komponentləri probiyotiklərdən daha güclü təsir göstərə bilər.
Tədqiqatçılar həmçinin hesab edirlər ki, alkoqolun bağırsaq mikrobiomuna təsirinin, xüsusən təhlükəsiz istehlak kontekstində əlavə öyrənilməsinə ehtiyac var. Onlar vurğulayırlar ki, pivənin faydaları yalnız orta dərəcədə spirt istehlakı ilə bağlıdır.

Pivədə unikal müalicəvi xüsusiyyəti tapıldı - ARAŞDIRMA
Oxşar yazılar

Darçın kimlər üçün zərərlidir? - XƏBƏRDARLIQ
6 may 2025 , 12:06
Alimlər xərçəngin müalicəsində yeni yanaşmanı araşdırıblar
6 may 2025 , 07:31
İsti yemək sevənlərə mədə xərçəngi riski XƏBƏRDARLIĞI
5 may 2025 , 17:33
Mobil telefon beyinə necə təsir edir? - TƏFƏRRÜATLAR
5 may 2025 , 17:05
“Daş adam”, “Erkən yaşlanma” kimi nadir və qorxunc XƏSTƏLİKLƏR – ARAŞDIRMA
5 may 2025 , 16:09
Parasetamol qəbul etdikdən sonra orqanizmdə nə baş verir
5 may 2025 , 12:24
Ölümdən başqa hər dərdin dərmanı: Bir stəkan bəs edər
4 may 2025 , 18:39