İnsan orqanizmi üçün  ən təhlükəli   8 qida
24 yanvar 2024 13:57 (UTC +04:00)

İnsan orqanizmi üçün ən təhlükəli 8 qida

Mütəxəssislər insan orqanizmi üçün təhlükəli olan 8 qidanı açıqlayıblar.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu qidaların istehlakını məhdudlaşdırmaq daha yaxşıdır.

Yetişməmiş kartof - onların tərkibində zəhərli bitki alkaloidi var.

Meduza  – Canlı ahtapot yemək yaxşı fikir deyil.

Qoz-fındıq – Yalnız işlənmiş qoz-fındıq istehlak etmək vacibdir.

İstiridyə - zərərli maddələr mollyuskanın bədənində toplana bilər.

Yetişməmiş qara ağcaqayın – yetişməmiş giləmeyvə tərkibində zəhərlər var.

Ərik ləpəsi – tərkibində siyanid var.

Fuqa – bu cür balığın daxili hissəsində zəhərli maddələr var.

Qırmızı lobya - yalnız qaynadıldıqdan sonra istehlak edilməlidir.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 4801

Oxşar yazılar