
Kotletli əcəb səndəldən dadmısınız? - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi
Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Menyu” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla ətli əcəb səndəlin resepti ilə tanış edəcəyik.
Tərkibi:
800 qr ət, 0,5 kq badımcan, 0,7 kq pomidor, 2 ədəd bibər, 4 ədəd soğan (2-si ətə, 2-si qazanın dibinə), yarım dəstə keşniş, şüyüd, cəfəri, 150 ml bitki yağı, 100 qr kərə yağı.
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə çəkilmiş ətə süzgəcdən keçirilmiş soğanı, duzu, istiotu, sarıkökü, darçını əlavə edib qarışdırırıq. Badımcanı və digər tərəvəzləri yaxşıca yuyuruq. İlk olaraq badımcanı istəyimizə uyğun formada doğrayıb, duzlayırıq və acısının çıxmasını gözləyirik.
Bir kənardan digər tərəvəzləri, kartofu soyub doğrayırıq, sonra bibər və pomidor yuyulur. Pomidorun qabğı soyulsa daha yaxşı olar.
Keşniş şüyüd cəfəri də götürərək, doğrayırıq.
Qazana bitki yağı əlavə edib, süzgəcdən keçirilən soğanı, əzilmiş sarımsağı, süzgəcdən keçirilən pomidoru buraya qatırıq. Sonra lay-lay doğranılan tərəvəzlər və ətdən düzəltdiyimiz kotletlər düzülür.
Kartofa duz, istiot, sarıkök mütləq vurulmalıdır. Sonda düzüldükdən sonra göyərti də əlavə edilir və yemək qaynamağa başlayanda kub formasında doğranan kərə yağı əlavə edilir.
Nuş olsun!
Oxşar yazılar

Dörd BÜRCÜN karyeralarında elə sıçrayış olacaq ki...
6 may 2025 , 00:02
Zığ dairəsi-Hava Limanı yolunda sürət həddi endirildi
5 may 2025 , 21:00
Təyyarədə ayaqqabını çıxarmaq olarmı: ekspertlər və stüardessalar nə deyir?
5 may 2025 , 18:41
Tezliklə qalmaqalla üzləşəcəklər: 3 BÜRCƏ XƏBƏRDARLIQ
5 may 2025 , 18:29
Meteohəssas insanlar üçün sabahın PROQNOZU
5 may 2025 , 17:47
Arzu olunan bədən forması üçün 7 QAYDA
5 may 2025 , 17:19