Yumurta qızardarkən dibi yapışmaması  üçün faydalı üsul
23 avqust 2024 18:54 (UTC +04:00)

Yumurta qızardarkən dibi yapışmaması üçün faydalı üsul

Yaxşı yumurta bişirmək ilk baxışdan göründüyü qədər asan deyil. Çünki bu zaman yemək nazik, sərt və ya yanmış şəkildə çıxa bilər. 

Lent.az xəbər verir ki, yumurtanı parlaq dadından məhrum edən ümumi səhv var. 

Çoxları yumurtanı isti qabda çırpır. Ancaq bu doğru addım deyil. Temperaturun kəskin dəyişməsi səbəbindən zülal dərhal tutur və yeməyin dibinə yapışır.

Bunun üçün yumurtanı soyuq qabda çırpmaq lazımdır. Bu sadə şərt yerinə yetirilərsə, omlet mükəmməl çıxacaq.

Bu zaman yemək bərabər şəkildə bişəcək. Yumurtanın yanmasının qarşısını almaq çox asan olacaq.

Nəticədə sadə görünən səhər yeməyi həm gözəl görünüşlü, həm də çox dadlı çıxacaq. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 22687

Oxşar yazılar

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq  olmaz?

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq olmaz?

5 iyul 2025 , 12:15
Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı  yemək olmaz

Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı yemək olmaz

4 iyul 2025 , 10:59
Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

4 iyul 2025 , 09:24
Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

3 iyul 2025 , 14:18
Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI : Qocalmanı ləngidir və...

Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI: Qocalmanı ləngidir və...

3 iyul 2025 , 10:14
Dadlı qarabaşaq yarmasını  necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

Dadlı qarabaşaq yarmasını necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

2 iyul 2025 , 19:42
İri dənəli duzdan QAÇIN:  Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

İri dənəli duzdan QAÇIN: Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

2 iyul 2025 , 14:34
Şokoladlı tort:  asan və tez RESEPT

Şokoladlı tort: asan və tez RESEPT

1 iyul 2025 , 12:54