Amerikan üslublu qızardılmış toyuq resepti
07 iyun 2025 13:07 (UTC +04:00)

Amerikan üslublu qızardılmış toyuq resepti

Amerika mətbəxinin əsl klassikasını kəşf etməyə hazır olun! Bu resept sizə xırt-xırtlı, qızılı rəngli qabıq və inanılmaz dərəcədə şirəli ət dünyasının qapılarını açacaq. Quru və dadsız toyuğu unudun – bu üsulla hazırlanan toyuq sizi və yaxınlarınızı valeh edəcək.

Lent.az bu toyuq reseptini sizə təqdim edir:

Amerikan üsulu ilə qızardılmış toyuq üçün inqrediyentlər
1 ədəd bütöv toyuq (10 hissəyə bölünmüş: 2 bud, 2 baldır, 2 qanad, 4 sinə tikəsi)

4 stəkan su

3 xörək qaşığı duz

1 stəkan süd

2 yumurta

1 stəkan un

2 xörək qaşığı qarğıdalı unu

2 çay qaşığı qurudulmuş oregano

Zövqə görə ədviyyatlar (istiot, paprika və s.)

Qızartmaq üçün yağ

Hazırlanma qaydası
Toyuğu duzlu suda marinad edin

4 stəkan suya 3 x.q. duz əlavə edin.

Toyuq tikələrini bu qarışımda minimum 2 saat, ideal olaraq gecəboyu soyuducuda saxlayın. Süd və yumurta qarışığı hazırlayın. 1 stəkan süd və 2 yumurtanı çalın. Toyuq tikələrini bu qarışığa batırın. Quru qarışımı hazırlayın. 1 stəkan un, 2 x.q. qarğıdalı unu, 2 ç.q. oregano və sevdiyiniz ədviyyatları (məsələn, qara istiot, paprika) qarışdırın. Süd-yumurta qarışığından çıxan toyuqları bu una bulayın.

Qızartma prosesi

Yağı dərin tavada yaxşıca qızdırın.

Toyuq tikələrini əvvəlcə qapaqla örtülmüş şəkildə 5 dəqiqə qızardın – bu, ətin içinin bişməsini təmin edir.

Daha sonra qapağı açın və hər iki tərəfini qızılı-qəhvəyi rəng alana qədər qızardın.

Nəticə:
Daxili hissəsi şirəli,

Xarici hissəsi xırt-xırtlı və ətirli
bir toyuq yeməyi əldə edəcəksiniz. Bu resept qonaqları heyrətləndirəcək, ailə süfrəsinin ulduzu olacaq və sadəcə bir yemək yox, əsl qastronomik təcrübə yaşadacaq.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 440

Oxşar yazılar