Bu elə bir yeməkdir ki, onu birbaşa tavadan yemək istəyəcəksiniz! Bütün inqrediyentlər sadə, əlçatan, eyni zamanda qidalı və faydalıdır. İspanaqlı lobya çox tez hazırlanır, ona görə də nahar və ya şam yeməyinə vaxtı az olanlar üçün əla seçimdir.
Lent.az bu resepti təqdim edir:
İspanaqlı lobya - sağlam qidalananlar üçün ideal yemək
Bu yemək həm dadlı, həm də doyurucu bir protein mənbəyidir. İstər nahar, istərsə də şam yeməyi üçün mükəmməldir — həm ac qalmağa qoymur, həm də güc verir.
Bu yemək üçün bişmiş və ya konservləşdirilmiş lobya istifadə oluna bilər. Əgər bir az vaxtınız varsa, quru lobyaları əvvəlcədən bir neçə saat suda isladın – bu zaman bişirmə müddəti 30 dəqiqəyə qədər qısalacaq. Vaxtınıza qənaət etmək üçün hazır konservləşdirilmiş lobya da uyğun gəlir.
Lazım olacaq inqrediyentlər
Bişmiş və ya konservləşdirilmiş lobya – 300 qram
Sarımsaq – 2 diş
Cəfəri – 1 dəstə
Körpə ispanaq (baby-şpinaq) – 100 qram
Limon suyu – 1 xörək qaşığı
Zeytun yağı – zövqə görə
Duz, istiot, sevdiyiniz ədviyyatlar – zövqə görə
Hazırlanması
Tavaya bir az zeytun yağı tökün və sarımsağı əzin. Ocaq orta dərəcədə qızdırılmalıdır. Bu arada yuyulmuş cəfərini xırda doğrayın. Lobyaları süzün və sarımsaqdan ətir gəlməyə başladıqda tavaya əlavə edin. Duz, istiot və sevdiyiniz ədviyyatları əlavə edib hər şeyi yaxşıca qarışdırın.
Doğranmış cəfərini və limon suyunu da əlavə edin. Ispanağı tavaya əlavə edin və qapaqla örtün. Təxminən 2 dəqiqə bişirin, ta ki ispanaq yumşalsın. Qapağı diqqətlə açın, hər şeyi bir daha qarışdırın və ocağı söndürün.
Necə süfrəyə vermək olar?
Kaxalarla (düyü, qarabaşaq, bulqur və s.)
Tost və ya digər çörək növləri ilə
Qarnir və ya digər tərəvəzlərlə birlikdə təqdim edə bilərsiniz. Hətta təkbaşına da əsas yemək kimi yemək olar.
Nuş olsun!