Bu balqabaq çörəyi resepti viral olub. Hazırlayıb dadın və bunun səbəbini anlayın. Kremli qarğıdalı yarması və yumurtalar. Cənub sıyıqları – şirəli, kremli və ətirli.
Lent.az balqabaq reseptini təqdim edir:
Sizə lazım olacaq məhsullar
1 banka (425 qram) balqabaq püresi
4 ədəd iri yumurta
1 stəkan bitki yağı
2/3 stəkan su
3 stəkan ağ şəkər
3,5 stəkan buğda unu
2 çay qaşığı soda
1,5 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı üyüdülmüş darçın
1 çay qaşığı üyüdülmüş muskat qozu
0,5 çay qaşığı üyüdülmüş mixək
0,25 çay qaşığı üyüdülmüş zəncəfil
Hazırlanma qaydası
Sobanı 175°C-yə qədər qızdırın. Bişirəcəyiniz formaları yağlayın və unlayın. Unu, sodanı, duzu, darçını, muskatı, mixəyi və zəncəfili qarışdırın. Ayrı bir qabda balqabaq püresi, yumurtalar, yağ, su və şəkəri mikserlə çalın – kütlə vahid hala gələnə qədər.
Quru inqrediyentləri tədricən bu qarışığa əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın. Hazır xəmiri formaya tökün. 50 dəqiqə bişirin. Hazırlığını diş çöpü ilə yoxlayın. Çörəyi sobada əlavə 10 dəqiqə saxlayın, sonra çıxarıb rəşotkada soyudun.
Nuş olsun!