Konservləşdirilmiş qida bankasının  qapaqları artıq paslanmayacaq:  nə etməli
11 dekabr 2025 12:02 (UTC +04:00)

Konservləşdirilmiş qida bankasının qapaqları artıq paslanmayacaq: nə etməli

0

Bir çox evdar xanım hər il eyni problemlə qarşılaşır: zirzəmidə bankalar çox yaxşı qalır, amma qapaqlar paslanmağa başlayır. Pas isə bütün hazırlığın xarab olmasına səbəb ola bilər. Xoşbəxtlikdən, metalla korroziyanı tamamilə önləyən çox sadə, əlçatan və ucuz bir üsul mövcuddur. Bu üsul cəmi bir neçə dəqiqə vaxt aparır.

Lent.az bu üsulu təqdim edir:

Qapaqlarda pasın yaranmaması üçün sadə sirr

1. Qapağın üzərinə nazik yağ təbəqəsi çəkin

Bankaları bağladıqdan sonra qapaqları quru parça ilə yaxşıca silin və səthinə adi günəbaxan yağı və ya zeytun yağı ilə nazik bir qat çəkin. Yağ nəm keçirməyən qoruyucu təbəqə yaradır pasın əsas səbəbi isə məhz nəmdir.

2. Vazelin və ya parafin istifadə edin

Başqa sınanmış üsul qapaqları kosmetik vazelin və ya əridilmiş şam parafini ilə yağlamaqdır. Bu qoruma yağdan daha uzunömürlüdür və xüsusilə nəmli zirzəmilərdə uzun müddətli saxlama üçün çox uyğundur.

3. Saxlama yerinin quru olmasını təmin edin

Əgər bankalar nəm yerdə saxlanılırsa, heç bir üsul kömək etməyəcək. Şkafa və ya zirzəmiyə bir neçə torbacıq duz və ya silika gel qoyun onlar artıq nəmi özünə çəkəcək.

4. Bankaları betona qoymayın

Beton daim soyuqluq və nəmi özünə çəkir. Bankaları betonun üzərinə qoymaq əvəzinə taxta lövhəyə, penoplastın üzərinə və ya kartona yerləşdirmək daha düzgündür.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
0
# 380

Oxşar yazılar