Məhz buna görə sizin turşularınız xarab olur – Hansı sirkə uyğun deyil
11 iyul 2025 10:44 (UTC +04:00)

Məhz buna görə sizin turşularınız xarab olur – Hansı sirkə uyğun deyil

Qışa hazırlıqlar başlayıb. Tərəvəzlərin, salatların və digər məhsulların dadlı və uzunmüddətli saxlanılması üçün düzgün inqrediyentlərin əlavə olunması vacibdir. Bu, xüsusilə sirkəyə aiddir, çünki bəzi növləri bankalara əlavə etmək olmaz – məhsullar dadsız olar və tez xarab olar.

Lent.az bununla bağlı məlumatları sizə təqdim edir:

Sirkə tərəvəzləri qış üçün hazırlayarkən əsas tərkib hissələrindən biridir.

Konservasiya üçün hansı sirkə uyğundur?
Konservasiya zamanı adətən 9%-li ağ sirkə istifadə olunur. Eyni zamanda 5–6%-li sirkədən də istifadə etmək mümkündür. Əgər bu faizlərə uyğun olarsa, üzüm sirkəsi, balzamik sirkə, alma sirkəsi və düyü sirkəsi də istifadə edilə bilər.

Nəyi istifadə etmək olmaz?
4%-li ağ sirkə konservasiya üçün qəti şəkildə uyğun deyil – belə bankalar tez xarab olur. Əgər məhsullar 4%-li sirkə ilə hazırlanıbsa, onlar yalnız bir neçə gün ərzində soyuducuda saxlanmalı və tezliklə istifadə olunmalıdır. Əks halda, konservləşdirilmiş məhsullar tez xarab olar.

Ən etibarlı seçim nədir?
Konservasiya zamanı ən yaxşısı 9%-li sirkədən istifadə etməkdir, lakin 5-6% də qəbul ediləndir. Sirkə şüşələrinin üzərində adətən turşuluq faizi yazılır, ona görə də almazdən əvvəl etiketə diqqətlə baxmaq məsləhətdir.

Sirkənin alternativi varmı?
Əgər sirkə dadını sevmirsinizsə, onu limon turşusu ilə əvəz edə bilərsiniz – 3 litrlik banka üçün 1 çay qaşığı kifayət edir. Başqa bir alternativ isə limon suyudur: 1 litrlik banka üçün yarım limonun suyu kifayət edər.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 1118

Oxşar yazılar