Dietoloqlar xəbərdarlıq edir ki, düyünün bəzi məhsullarla birlikdə qəbulu həzm problemlərinə səbəb ola bilər.
Lent.az bununla bağlı məlumatları təqdim edir:
Düyü ilə nəyi qarışdırmaq olmaz – sağlamlığınıza zərər verə bilərsiniz Bəzi məhsullar var ki, onları düyü ilə birlikdə yemək sağlamlıq üçün təhlükəlidir. Bu, bəzən hətta təəccüblü ola bilər.
Nə ilə qarışdırmaq olmaz?
Ət ilə
– Sağlam qidalanma üzrə mütəxəssislər düyünü ətlə birlikdə yeməməyi tövsiyə edirlər.
– Ənənəvi plov dadlı olsa da, bu qarışım bağırsaq problemlərinə səbəb ola bilər.
– Qeyd olunur ki, düyü toyuq əti də daxil olmaqla bütün ət növləri ilə pis uyğunlaşır.
Çiy çuğundur, badımcan, rəndələnmiş turp və ya xren, kartof püresi, bişmiş gül kələmi
– Bu məhsullar düyü ilə birlikdə şişkinlik, qaz, və digər həzm narahatlıqları yarada bilər.
Düyü ilə nəyi yemək olar?
Ən yaxşı uyğunlaşan məhsullar bunlardır:
Dəniz məhsulları
Balıq
Dəniz yosunları
Göbələklər (məsələn, plovda əti göbələklə əvəz edə bilərsiniz – həm dadlı, həm də sağlamdır)
Qurudulmuş meyvələr
Bundan əlavə, düyü aşağıdakı tərəvəzlərlə də yaxşı uyğunlaşır:
Kabak (zucchini)
Yaşıl noxud
Soğan
Yerkökü
Xiyar
Brokoli
Bu səbəbdən, salat və ya tərəvəz yeməkləri hazırlayarkən məhz bu məhsullardan istifadə edin – həm ləzzətli, həm faydalı olacaq.