"İtalyan üsulu" bişirilmiş yumurtalı bulka: RESEPT
03 iyun 2025 11:52 (UTC +04:00)

"İtalyan üsulu" bişirilmiş yumurtalı bulka: RESEPT

Günə dadlı və asan bir səhər yeməyi ilə başlamaq istəyirsiniz?

"İtalyan üsulu" bulkanın içində bişirilmiş yumurtalar sizə əlavə çətinlik olmadan enerji verəcək. Bir dəfə sınayın – və onu yenidən hazırlamaq istəyəcəksiniz.

Lent.az bu ləzzətli səhər yeməyinin necə hazırlanacağını izah edir.

Lazım olan ərzaqlar:

Kiçik bulka — 2 ədəd

Yumurta — 2 ədəd

Sərt pendir (parmezan tipli) — 30 qram

Vetçina və ya proşutto — 2 dilim

Zeytun yağı — 1 xörək qaşığı

Duz, istiot — zövqə görə

Yaşıllıq (reyhan, şüyüd və ya cəfəri) — bəzək üçün

İstəsəniz əlavə məhsullar da qatmaq olar: çerri pomidorları, mozzarella pendiri, zeytunlar, qurudulmuş pomidorlar, ton balığı, ispanaq və ya hətta duzlu xiyar.

"İtalyan üsulu" bulkanın içində bişirilmiş yumurtalar necə hazırlanır:
Bulkanın yuxarı hissəsini diqqətlə kəsin və içindən bir az içlik çıxarın ki, kiçik bir "kasacıq" alınsın. İçini zeytun yağı və ya kərə yağı ilə yağlayın. İstəsəniz bir az rəndələnmiş pendir də əlavə edə bilərsiniz. Bir dilim vetçinanı bulkanın içinə qoyun və üstünə ehtiyatla bir yumurta sındırın. Əgər əlavə məhsullar istifadə edirsinizsə, onları vetçinanın üstünə düzün. Duz, istiot əlavə edin, rəndələnmiş pendirlə səpin və istəyinizə uyğun olaraq ispanaq yarpaqları və ya çerri pomidorlarla bəzəyin. Bulkaları əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobaya qoyun və 10–12 dəqiqə bişirin yumurtanın ağı bərkiməli, sarısı isə bir az axıcı qalmalıdır.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 122

Oxşar yazılar