Sobada bişirilən   qabırğa  - RESEPT
14 iyul 2025 12:09 (UTC +04:00)

Sobada bişirilən qabırğa - RESEPT

Əgər sobada çox vaxt keçirmədən qonaqları heyrətləndirəcək mükəmməl ət yeməyi axtarırsınızsa, bu resept sizin üçündür. 

Lent.az bu ət reseptini təqdim edir:

Lazım olan ərzaqlar:

Qabırğa – 1,5 kiloqram

Xardal – 2 xörək qaşığı

Acılı Meksika sousu – 2 xörək qaşığı

Bal – 1 xörək qaşığı

Duz – zövqə görə

Hazırlanma qaydası

Qabırğaları təmizləyin: Əvvəlcə artıq piyləri və membranı (nazik pərdəni) qabırğadan çıxarın. Bunun üçün kağız salfetdən istifadə edin – bu, pərdələri asanlıqla qoparmağa kömək edəcək. Bu addım marinadın daha yaxşı hopmasına və ətin yumşaq olmasına səbəb olacaq.

Əti ədviyyatlayın: Qabırğaların hər iki üzünü xardalla yaxşıca yağlayın, üzərinə duz səpin. Əlavə ədviyyata ehtiyac yoxdur – xardal və sous yetərincə dad verir.

Qabırğaları bükün: Əti əvvəlcə perqament kağızına, sonra isə folqaya bükün – bu ikiqat “zərf” ətin şirəsini içində saxlayacaq.

Sobada bişirin: 180°C-də əvvəlcədən qızdırılmış sobada 2 saat bişirin. Bu müddətdə ət yumşalacaq və sümükdən asanlıqla ayrılacaq.

Gözəl qızartma üçün son toxunuş

Sousu hazırlayın: Acılı Meksika sousunu balla qarışdırın. Bu sousda adətən tomat pastası, bolqar bibəri, çili, sarımsaq və İtalyan ədviyyatları olur. Bal isə yüngül karamelli dad və gözəl qabıq yaradır.

Əti qızardın: Qabırğanı folqadan çıxarın, soba sinisinə yerləşdirin və bolca sousla yağlayın. 200°C-də daha 5-10 dəqiqə bişirin ki, üstü qızarsın və parlaq qabıq əmələ gəlsin.

Faydalı məsləhətlər

Perqament kağızından istifadə etməyi unutmayın – bu, ətin qurumasının qarşısını alır. Əgər daha acı dad sevirsinizsə, sousa doğranmış çili və ya bir neçə damcı tabasko əlavə edin. Əgər açıq havada, manqalda bişirirsinizsə, sobadan sonra qabırğanı qril üzərində bir az qızardın əlavə tüstü aromatı üçün. Meksika sousu əvəzinə tomat pastası, bibər, sarımsaq, paprika və sirkə ilə evdə hazırladığınız sous da istifadə edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 536

Oxşar yazılar