Ağıllı və təcrübəli evdar qadınlar çoxdan bilirlər ki, yumurta qızartmaq üçün daha sağlam və daha dadlı alternativ üsullar mövcuddur.
Yumurtanı necə qızartmalı ki, həm dadlı, həm də faydalı olsun?
Lent.az bu üsulu təqdim edir:
1. Kərə yağı (adi halda)
Kərə yağında qızardılmış yumurta yeməyə yumşaq və zəngin dad verir. Bu üsul omlet və yumşaq teksturalı qızartmalar üçün xüsusilə uyğundur. Tavanı çox qızdırmayın, çünki kərə yağı tez yanır orta dərəcəli oddan istifadə edin.
2. Ghi yağı (əridilmiş saf kərə yağı)
Ghi qatışıqsız və təmizlənmiş kərə yağıdır. Yüksək temperaturda belə yanmır, bu da onu yumurta qızartmaq üçün ideal edir. Ghi yağı tərkibində antioksidantlar, A, D, E, K vitaminləri saxlayır və qidaların daha yaxşı mənimsənilməsinə kömək edir.
Bu üsul həm sağlam, həm də çox dadlı seçimdir.
3. Birinci soyuq sıxım zeytun yağı
Zeytun yağı əsasən salatlar üçün istifadə edilsə də, birinci soyuq sıxım versiyası yüngül qızartma üçün əladır. Yumurtaya yumşaq qoz ləpəsi dadı verir. Az doymuş yağ tərkibinə görə daha faydalıdır. Bu üsul həm sağlam həyat tərzi sürənlər, həm də dad fərqini hiss etməyi sevənlər üçün uyğundur.
4. Kokos yağı
Təcrübə aparmağı sevənlər üçün ideal variant.
Yumurtaya yüngül şirin-aromatik dad qatır
İstiyə davamlıdır
Ürək-damar sistemi üçün faydalı təsirlərə malikdir
Fərqli və maraqlı dad axtaranlar üçün tövsiyə olunur.
5. Yağsız qızartma (antiyapışqan tavada)
Formada qalmaq istəyənlər üçün əla seçim. Yüksək keyfiyyətli yapışmayan tavada heç bir yağ əlavə etmədən yumurta qızartmaq mümkündür.
Vacibdir: tavanı çox qızdırmayın və yumurtanı dərhal çevirməyin — əvvəlcə qatılaşmasını gözləyin
Əlavə məsləhət
Yumurta qızartdığınız zaman duz və ədviyyatları sonda əlavə edin. Əks halda, yumurta rezin kimi sərt ola bilər. Yumurta qızartmaq üçün klassik yağlardan istifadə etməyə ehtiyac yoxdur. Daha sağlam və fərqli dadlar əldə etmək üçün ghi yağı, zeytun yağı, kokos yağı və hətta yağsız üsullarla da dadlı səhər yeməyi hazırlamaq mümkündür.