Qaynadılmış yumurtaları asanlıqla necə soymaq olar?
27 dekabr 2025 10:00 (UTC +04:00)

Qaynadılmış yumurtaları asanlıqla necə soymaq olar?

0

Bərk qaynadılmış yumurtanın qabığını soymaq çox vaxt əzablı olur: qabıq ağlığa yapışır və onu cırır.

Lent.az bu üsulu təqdim edir:

Yumurtaları qaynatdıqdan sonra 2 dəqiqə buzlu suda saxlayın. Daha sonra isə cəmi 10 saniyə yenidən qaynar suya qaytarın. Bu əlavə addım qabığın asanlıqla soyulmasına kömək edir: qabıq çətinlik çəkmədən ayrılır və xırdalanmır.

Culiya Çayldın izahına görə, qısa müddətli soyutma yumurtanı “yığır” və onu qabıqdan ayırır, təkrar qaynatma isə qabığın özünün bir qədər genişlənməsinə səbəb olur. Kimyəvi proseslər ilk baxışda aydın olmasa da, nəticə bunu sübut edir. Yumurtaları qazana qoyun və üzərini 2-3 sm örtəcək qədər soyuq su əlavə edin. Qaynamağa çatdırın, sonra oddan götürün və 8-12 dəqiqə saxlayın (yumurtanın ölçüsündən və istədiyiniz bişmə dərəcəsindən asılı olaraq).

Buzlu su vannası hazırlayın. Bişmiş yumurtaları 2 dəqiqəlik buzlu suya köçürün. Daha sonra onları 10 saniyəlik qaynar suya salın və çıxarın. Bir qədər soyumasını gözləyin. Yumurtanı soymaq üçün onu sərt səthə (uclardan da daxil olmaqla) yüngülcə vurun və ovucunuzun altında yuvarlayın qabıq tez və asanlıqla çıxacaq.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
0
# 260

Oxşar yazılar