Ən qeyri-adi  pizza: inanılmaz dadın sirri
15 dekabr 2025 13:19 (UTC +04:00)

Ən qeyri-adi pizza: inanılmaz dadın sirri

0

Diners, Drive-Ins and Dives verilişinin aparıcısı Qay Fieri, Hyustonda dadına baxdığı köklü və “dukka” ədviyyatlı pizzanı indiyə qədər sınadığı üç ən qeyri-adi pizza arasında göstərib.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, qızardılmış kök və Misir mənşəli dukka ədviyyatı daxil olmaqla qeyri-adi ingredientlərin birləşməsi Fierinin “bədənində həyəcan dalğası” yaratdı. Qastronomik təcrübənin əsasında kökün təbii şirinliyi, dukkanın qoz ləzzəti və beşamel sousunun üzərində əridilmiş qruyere pendirinin kəskin dadı dayanırdı.

Kult proqram olan Diners, Drive-Ins and Dives-in aparıcısı Qay Fieri mətbəxdə təcrübələrdən çəkinmir. Amma onu belə heyrətləndirmək çətin idi ta ki o, Hyustondakı restoranda kök və dukka ədviyyatı ilə hazırlanmış pizzanı dadana qədər. Bu yemək sözün əsl mənasında Fierinin “dərisinə qədər keçərək” ona emosional reaksiya yaşatdı və onun həyatı boyunca dadına baxdığı ən unikallardan biri kimi siyahıya düşdü.

Bəs bu möcüzəvi ingredientlər nələrdir?

Qızardılmış kök pizzaya təbii şirinlik və incə aroma verir, ədviyyatların kəskinliyini yumşaldır. Dukka adətən fındıq, küncüt, keşniş toxumu, kimyon, duz və istiotdan ibarət Misir ədviyyat qarışığıdır. Pizzaya qozvari və azacıq kəskin ləzzət qatır. Qruyere pendiri zəngin və kəskin dadı ilə kökün şirinliyinə və acı bibərin notlarına ideal uyğunluq yaradır.

Beşamel sousu yumşaq, kremvari tekstura ilə bütün dadları birləşdirir və harmoniya yaradır. Fresno çili bibəri pizzaya bir qədər acılıq və pikant dad əlavə edir. Kəşniş yarpağı (kinza) təzə ətirli son toxunuş olaraq yeməyin unikallığını vurğulayır. Bu pizza, qeyri-adi ingredientlərin peşəkar şəkildə birləşdirildikdə necə balanslı və təsirli dad yarada biləcəyinin bariz sübutudur.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
0
# 246

Oxşar yazılar