İnanılmaz dadlı qəhvə tortu RESEPTİ
24 oktyabr 2025 14:54 (UTC +04:00)

İnanılmaz dadlı qəhvə tortu RESEPTİ

0

Bu tortun hazırlanması o qədər də asan olmaya bilər. Eyni zamanda, mütəxəssis qeyd edib ki, sirr düzgün bişirilmiş qəhvədə gizlənib. Ev şəraitində hazırlanan tortlar həmişə ən dadlı olur. Xüsusilə insanların sevimli reseptləri arasında kök tortu, “Viktoriya” biskviti və qəhvə-fındıq tortu var. Sonuncu deserti bişirməyə çalışanlar bilir ki, espresso və vanil dadlarının mükəmməl balansını tutmaq asan deyil. 

Lent.az bu tort reseptini təqdim edir:

Löfbergs şirkətinin qəhvə ustası Conni İnglend qeyd edib ki, hətta Meri Berrinin reseptlərinə əməl etsəniz belə, qəhvə tortu hazırlamaq çətin ola bilər. Buna görə də Conni bu ümumi problemin sadə həllini təklif edib.

Meri Berrinin qəhvə tortu resepti

İnqrediyentlər

225 qram yumşaq kərə yağı, üstəlik formaları yağlamaq üçün bir az əlavə;

225 qram şəkər tozu;

4 iri toyuq yumurtası;

225 qram un;

yarım çay qaşığı qabartma tozu;

1 xörək qaşığı qəhvə dənəcikləri (1 xörək qaşığı qaynar suda həll edilmiş);

50 qram xırda doğranmış qoz.

Krem və bəzək üçün:

125 qram yumşaq kərə yağı;

225 qram ələnmiş şəkər tozu;

1 xörək qaşığı qəhvə dənəcikləri (1 xörək qaşığı qaynar suda həll edilmiş);

bəzək üçün 8 yarım qoz ləpəsi.

Conni bildirib ki, Meri Berrinin resepti dadlı olsa da, o, qəhvənin tərkibini bir qədər dəyişməyi məsləhət görür. Onun sözlərinə görə, reseptdəki “1 xörək qaşığı həll olunan qəhvəni 1 xörək qaşığı isti suda həll etmək” əvəzinə, daha güclü dəmlənmiş qəhvədən istifadə etmək lazımdır. Bunun üçün su miqdarını artırmadan daha çox üyüdülmüş qəhvə götürmək və ya daha sərt növ qəhvə seçmək olar.

“Qəhvə tortu üçün düzgün qəhvəni seçmək istəyirsinizsə, hər şey əldə etmək istədiyiniz dada bağlıdır. Amma ümumilikdə, daha güclü dəmlənmiş qəhvə qəhvə tortu üçün ən yaxşı seçimdir, çünki o, desertə dərin və zəngin dad verir. Qəhvənin tünd ləzzəti tortun şirinliyi ilə də gözəl uzlaşır”.

Meri Berrinin qəhvə tortunu necə hazırlamaq olar

Əvvəlcə sobanı 180°C (və ya ventilyatorlu 160°C) qədər qızdırın. İki ədəd çıxarılan dibli forma alın, onları bir az yağlayın və çörək kağızı ilə örtün. Sonra kərə yağı, şəkər, yumurta, un, qabartma tozu və təzə dəmlənmiş qəhvəni böyük bir qabda qarışdırın. Hər şeyi bərabər və hamar qarışıq halına gətirin. İndi qozu əlavə edin.

Qarışığı iki formaya bərabər bölün və səthini qaşıqla və ya spatula ilə hamarlayın. Tortu 25–28 dəqiqə bişirin və ya ortasına batırılan diş çöpü təmiz çıxana qədər gözləyin. Bu, tortun tam bişdiyini göstərəcək. Bişdikdən sonra sobadan çıxarın və 5 dəqiqə soyumağa qoyun. Kiçik bıçaqla tortun kənarlarını formadan ayırın və diqqətlə şəbəkə üzərinə çevirin. Çörək kağızını çıxarın və tam soyumağa qoyun.

Krem üçün

Kərə yağını mikserlə çalın, tədricən şəkər tozunu əlavə edin. Sonra qəhvəni əlavə edib kütləni hamar olana qədər çalın. Ən gözəl səthə malik olan korju seçin, ikinci korju isə alt-üst edin və servis qabına qoyun. Onun üzərinə kremdən yarısını çəkin, sonra ikinci korju üstə qoyun və qalan kremlə örtün.

Nuş olsun!


 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
0
# 364

Oxşar yazılar