Çörək demək olar ki, hər evdə var, amma hamı onu necə düzgün saxlamağı bilmir. Bütün çörəyi atmamaq üçün bir neçə sadə məsləhətə əməl etməyə dəyər.
Lent.az hətta isti gündə çörəyi təzə saxlamağa kömək edəcək qaydaları təqdim edir.
Kağız torbada saxlamaq
Çörəyi plastik torbada deyil, kağız torbada saxlamaq daha yaxşıdır. Plastik havanın keçməsinə imkan vermir və nəm saxlayır, bu da kifin sürətlə böyüməsinə kömək edir. Kağız çörəyin "nəfəs almasına" və daha uzun müddət təzə qalmasına imkan verir.
Çörəyi tez quruya bilən qızdırıcı cihazların yanında qoymaq da vacibdir. Buna görə saxlama üçün sərin və quru yer seçin.
Çörək qabından istifadə
Çörək qabınız varsa, bu çörək saxlamaq üçün mükəmməl seçimdir. O, yaxşı havalandırılır və çörəyi zərərvericilərdən və həddindən artıq nəmdən qoruyur.
Çörək qabının metaldan hazırlanması tövsiyə olunur - bu, istiliyi saxlamağa kömək edir və xarici qoxuların nüfuz etməsinə mane olur. Ağ və qara çörəyi bir çörək qabında saxlamayın - iki pilləli bir model almaq daha yaxşıdır.
Çörək qabını mütəmadi olaraq qırıntılardan təmizləməyi unutmayın.
Niyə çörəyi soyuducuda saxlamamalısınız?
Bir çox insan soyuducunun çörəyin daha uzun müddət saxlanmasına kömək etdiyinə inansa da, bu yanlış fikirdir. Soyuqda çörək nəmini daha tez itirir və bərkiyir. Bundan əlavə, digər məhsulların qoxularını asanlıqla mənimsəyir, bu da onun dadını korlayır.
Məsələn, şokoladlı bir sendviç qəflətən turşu ləzzətini ala bilər. Çörək üçün soyuducudan, ümumiyyətlə, istifadə etməmək daha yaxşıdır.
Saxlamağın ən yaxşı yolu
Bir anda çoxlu çörək almısınızsa, onu kəsib dondurmaq daha yaxşıdır. Bunu etmək üçün parçaları əvvəlcə yapışqan filmə, sonra isə dondan qorumaq üçün folqa ilə sarın.
Dondurucuda çörək təravətini itirmədən 6 aya qədər saxlanıla bilər. Təzə çörək istəsəniz, sadəcə dilimləri çıxarın və sobada 2-5 dəqiqə qızdırın. Beləliklə, yenidən yumşaq, ətirli və dadlı olacaq.
Bu sadə qaydalar sizə təzə və dadlı çörəkdən daha uzun müddət həzz almağa, lazımsız xərclərdən və israfçılıqdan qaçmağa kömək edəcək. Çörəyin qayğısına qalın - bu, həqiqətən, süfrənizin "başıdır"!