Qış üçün ideal, xırt-xırtı, şirəli və inanılmaz dadlı salat resepti axtarırsınız? Bu kələm salatı məhz sizin üçündür
Lent.az bu kələm salatı reseptini təqdim edir:
Lazım olan ərzaqlar (5 kiloqram tərəvəz üçün)
Kələm - 3 kiloqram
Yerkökü - 700 qram
Soğan - 700 qram
Şirin bibər - 700 qram
Acı bibər - 1 ədəd (istəyə görə, acılıq üçün)
Duz - 75 qram
Şəkər - 200 qram
Bitki yağı - 200 qram
9% sirkə - 125 ml (və ya 6 faiz alma sirkəsi - 200 millilitr)
Hazırlanma qaydası
Tərəvəzləri doğrayın
Yerkökünü uzun nazik çubuqlar şəklində sürtgəcdən keçirin. Soğanı və şirin bibəri nazik zolaqlar halında doğrayın. İstifadə etsəniz, acı bibəri halqavari kəsin. Kələmi isə çox incə doğramaq vacibdir bu, salatın ideal xırtıltısını təmin edir.
Qarışdırın
Bütün doğranmış tərəvəzləri iri qaba tökün. Duz, şəkər, yağ və sirkə əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın ki, ədviyyatlar bərabər yayılsın, duz və şəkər ərisin. Bir az saxlayın ki, tərəvəzlər su buraxsın və otursun.
Əlavə ləzzət üçün
İstəsəniz, qara istiot dənəsi, dəfnə yarpağı və ya keşniş əlavə edə bilərsiniz. Dadına baxın, lazımdırsa, bir az da duz və şəkər qatın.
Bankalara doldurun
Salatı quru bankalara sıx şəkildə yığın, əmələ gələn şirəni də əlavə edin. Əsas odur ki, içəridə hava qalmasın.
Saxlama üsulu
Əgər salatı bir neçə ay ərzində yeməyi planlaşdırırsınızsa, bankaları sadəcə soyuducuda və ya zirzəmidə saxlamaq olar. Qış boyu saxlamaq üçün isə bankaları 30 dəqiqə sterilizasiya edin, qapaqları bağlayın və soyuyana qədər dəsmala bükün.