Soğan xəmirində toyuq qaraciyəri: RESEPT
27 noyabr 2025 17:39 (UTC +04:00)

Soğan xəmirində toyuq qaraciyəri: RESEPT

0

Bu yemək zərif və faydalıdır. Bir çoxlarının bəyənəcəyi dadı var. Çox tez hazırlanır və həm isti, həm də soyuq şəkildə ləzzətli olur.

Lent.az bu resepti təqdim edir:

Hazırlanma müddəti

35 dəqiqə

Qida dəyəri. 100 qram üçün 175 kkal

Hazırlanmış ciyəri soğan, xama, yumurta, xardal və üyüdülmüş qara istiotla hazırlanmış klyarda qızardın.

Tərkibi

toyug ciyəri - 500 qram

soğan - 2 ədəd

toyug yumurtası -1 ədəd

buğda unu - 2 yemək qaşığı

xama - 1.5 yemək qaşığı

xardal - 1 çay qaşığı

qara istiot

duz

bitki yağı

Ciyəri yaxşıca yuyun, öd kanallarını təmizləyin, iki hissəyə bölün, duzlayın və istiotlayın. Soğanı soyun və xırda sürtgəcdən keçirin.

Klyar üçün bir qaba yumurta əlavə edin. Üzərinə xama, duz, xardal, sürtgəcdən keçirilmiş soğan və unu əlavə edib qarışdırın.

Ciyəri klyarın içinə qoyun, yaxşıca qarışdırın və 10 dəqiqə dincəlsin. Tavada bitki yağını qızdırın. Ciyəri qoyub orta odda qapağın altında bir tərəfini qızardın. Sonra çevirin və digər tərəfini qızılı rəng alana qədər bişirin.

Nuş olsun!

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
0
# 194

Oxşar yazılar