Lobya bişirərkən 2-3 ədəd əlavə edin MÖCÜZƏ DAD
26 mart 2024 05:17 (UTC +04:00)

Lobya bişirərkən 2-3 ədəd əlavə edin MÖCÜZƏ DAD

Mətbəxdə ləzzət axtaranlar üçün şad xəbər!

Yaşıl lobyaları mükəmməl dadda bişirməyin sirri tapılıb.

500 q yaşıl lobya

· 1 orta boy soğan

· Yarım çay stəkanı zeytun yağı

· 2 pomidor

· 2-3 ədəd şəkər (qənd)

· Duz

Hazırlanması

İlk addım olaraq yaşıl lobyaların uclarından ipləri çıxarın və istədiyiniz ölçüdə kəsin. Sonra yaxşıca yuyun və süzün.

Bir qazana zeytun yağı tökülmüş incə doğranmış soğanı əlavə edin. Qoxusu yayılana qədər təxminən 1-2 dəqiqə qovurun.

Sonra kub şəklində doğradığınız pomidorları əlavə edin və bir-birinə qarışana qədər qovurmağa davam edin.

Hazırladığınız yaşıl lobyaları qazana keçirib təxminən 2-3 dəqiqə daha qovurun.

Lobyaya 1 stəkan qaynar su əlavə edin. Sonra zövqünüzə uyğun şəkər kubları və duz əlavə edin və bir neçə dəfə qarışdırın.

Yaxşı qaynadıqdan sonra istiliyi azaldın və təxminən 40 dəqiqə bişirməyə davam edin.

Sonda bişirdiyiniz yaşıl lobya qabını süfrəyə qoyun və azca soyumasını gözləyin. Nuş olsun!

# 33477
avatar

Oxşar yazılar